16 Temmuz 2014 Çarşamba

Soslu Girit Kabağı

Tamamıyla bana ait olan bir tarif .Akşam sofrada tam not aldı.Benimde ağzım kulaklarıma vardı haliyle.Pazarda fazlasıyla bulunan Girit kabaklarıyla bir çok yemek çeşidi yapabilirsiniz.Bu arada soyduğum kabakların kabuklarını kurutmaya karar verdim onları sonra toz haline getirip yemeklere katmayı düşünüyorum .Kuruduktan sonra haberdar edeceğim sizleri :)


Malzemeler


*Yarım kilo Girit kabağı
*Yarım soğan
*Yarım su bardağı kaşar peyniri

Sosu İçin

*1 diş sarımsak
*Yarım soğan
*3 yemek kaşığı mayonez
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı su
*bir tutam dağ kekiği
*biraz tuz ve karabiber


Yapılışı


Temizlenen ve soyulan kabakları uzunlamasına üç parçaya ayırın.2 kaşık yağ döktüğünüz tavada arkalı önlü hafifçe kızartın. Fırına dayanıklı bir kaba ilk sırayı kapatacakşekilde kabakları yerleştirin.Ardından söğüş şeklinde doğranan soğanları ve üzerine de rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.Üzerini yine kabakla örtün ve 150 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Pişen kabakları servis edeceğiniz zaman üzerine hazırladığımız sosu döküp afiyetle yiyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder