17 Temmuz 2014 Perşembe

Soslu Mantar Yemeği


Geçen hafta bildiğiniz gibi fıççın böreği yaptığımı ve iç harcınının arttığını söylemiştim. Kalan harcı buzluğa attım ki ileride bir yemekte kullanayım diye. O şanslı sebze de mantar oldu :) Ortaya acayip lezzetli bir yemek çıktı ama gerçekten çok leziz oldu.Benim damak tadıma güveniyorsanız inanmalısınız :)

Malzemeler


* 10 adet mantar
*Kalan iç harç


İç Harç Malzemeleri Nelerdi ?

*300 gram kıyma
*5 adet biber
*3 soğan
*2 domates
*2 kaşık salca
*1 diş sarımsak 

Bu harcın dörtte biri artmıştı.İsterseniz sizde malzemelerin gramlarını kendinize göre ayarlayıp iç harcı elde edebilirsiniz.

Yapılışı
Temizlenmiş mantarları fırın kabına alın.Diğer tarafta biraz yağ ile sotelediğiniz harcı mantarların üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dakika pişirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder