Zor gibi görünse de yapması gerçekten kolay.Tek zamanımızı alan patatesleri haşlamak ,soymak ve patatesle kavurmak.Hazır yufkanız yoksa canınız da börek istiyorsa ve de üşenmezseniz tavsiye edebileceğim kıtır kıtır bir börek.
Malzemeler
*1 bardak su
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tuz
*5 bardak un
İç malzemesi
*4 tane büyük boy patates
*1 soğan
*1 kaşık salça
*tuz ve karabiber
*yarım kahve fincanı sıvıyağ
Üzeri için
*1yumurta sarısı
*2 kaşık sıvıyağ
Yapılışı
En başta patatesleri haşlayın ve kabuğunu soyun.Sonra hamurunu hazırlayın eğer cıvık olursa un ilave edin kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin.Hamurun dinlenmesini beklerken.Soyulmuş ve haşlanmış patatesleri rendeleyin,kavrulmuş soğan ve salçalı karışıma ekleyin.Baharat ve tuzunu da ilave edip özleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Hamuru altı bezeye ayırın.Her bezeyi hazır yufkadan biraz küçük açmaya çalışın içine bir kaşık yağ dökün ,hamurun baş kısmına yakın patatesleri ilave edip kenarlarını kapayın ve rulo şeklinde şekil vererek yağlı kağıt  serilmiş tepsiye dizin.Her beze için aynısını uygulayın.Yumurta ve yağ karışımını böreklerin üzerine sürün dilerseniz susam ve ya çörek otu ekleyin. En son olarak börekleri eşit büyüklükte keserek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt bölmede 30 dakika pişirin.

 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder