30 Haziran 2014 Pazartesi

Limonlu Kek

Bahçemizde bir limon ağacı var ki hiç limon eksik olmaz.Yedi veren diyorlar bu cinse.Evde limonlar birikince değerlendirmenin yollarını arıyoruz.Sıkılmış ,bitmiş limonları bile kullanıyor, bulaşık makinesinin içine koyuyorum.Hem parlaklık  hem de hoş  bir koku veriyor makineye.

Gelelim limonlu kekimin tarifine.

Malzemeler

*4 yumurta
*1,5 bardak süt
*1,5 bardak şeker
*1 bardak sıvı yağ
*2 limon suyu ve rendesi
*1 kabarta tozu
*1 vanilin varsa aromatik vanilya sosu
*4 bardak un



Yapılışı

Yumurtanın beyazlarını şekerle köpürene kadar çırpın.Sonra teker teker  sarılarını içine atın yine karıştırmaya devam edin.Sonra yağı ve sütü ekleyin karıştırın, limon suyunu ve rendesini de ekleyin peşine uın ,kabartma tozu ve vanilinide ekleyin.Yağlanmış kalıbınızı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.Dileseniz kekinizin üzerine limon dilimleri koyupta fırına verebilirsiniz.Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder