Mantı gibi ama hamuru aynı ravioli hamuru gibi yağlı ve yumurtalı.Mantıdan daha kolay oluyor çünkü parçalar büyük ,kapatması da kolay oluyor.Mantı yerine tortellini yapayım derseniz buyrun size tarif.Kişi başı 100 gram un olarak hesap edin.Ben iki kişilik yaptığım için 200 gram un kullandım.
Malzemeler
*200 gram un (1 bardak )
*2 yumurta
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzemesi
*150 gram kıyma
*1 soğan
*baharat ,kimyon,karabiber,köfte baharatı,fesleğen,tuz
Sosu için
*2 domates
*1 kaşık salça
*1 diş sarımsak
*zeytinyağı
* baharatlar ve tuz
Üzeri için
*Parmesan ya da kaşar peyniri
Yapılışı
Tüm malzemeleri ekmek makinesinin hamur yoğurma programına attım .Hamurun biraz cıvık olduğunu görüp yaklaşık 25 gram daha un ekledim .Elde yaptığım ölçülerle birebir geliyordu demek ki makine benden daha iyi yoğuruyor :) Hazırlanan hamurun üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.
İç malzemesini hazırlayalım o sırada.Kıymayı,küçük doğranmış soğanı ve baharatları katıp güzelce yoğuralım.
Yarım saat sonra hamuru iki parçaya bölelim ve un yardımıyla mantı hamurundan biraz kalın bir hamur açıp ,bardak yardımıyla keselim.İçine kıyma koyup ,d şekli verelim.Sonra uçlarını tutup önden birleştirelim.
Biten tortellinileri suya koymadan sosunu hazırlayalım.
Sosu için 2 yemek kaşığı zeytinyağını ,sarımsağı,salçayı ve domatesleri koyup kısık ateşte pişirelim.Tuzunu ve baharatını atalım.Ben fazlaca kekik ve biraz fesleğen kattım.Sos pişerken 1,5 litre kaynamış suya 1 yemek kaşığı tuz atıp tortellinileride içine atalım.Kaynamaya başladıktan 12 dakika sonra altını kapatıp,süzgeç yardımıyla süzün.Tencereye biraz yağ katıp suları süzülmüş torteliniyi biraz bekletelim ve altını kapatalım.
Sunum için tabağa önce tortelliniyi,sonra sosu dökelim ve üzerine de kaşar peyniri rendeleyelim ve kekik dökerek biraz renk verelim.
| .jpg) | 
| Domates soslu tortellini | 







 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder