Malzemeler
Hamuru için
*3 yumurta
*300 gram un. Kisi başı 100 gram
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz
Ic malzemesi için
* yarım kilo ispanak
*1 küçük soğan
Sosu için
*yarım kilo ispanak
*1 paket krema
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*biraz tuz ve karabiber
Üzeri için
*Parmesan peyniri yoksa kaşar peyniri
Yapılışı
Hamur malzemelerini karistirip dolapta yarim saate kadar dinlendirin. O sira da ic malsemesini hazirlayin. Yemeklik dogradiginiz soğanı pembelesene kadar kavurun sonra ıspanaği da ekleyin. Fakat çok öldürmeyin biraz diri olsun. Altini kapatin , soğumaya bırakın.
Yarim saat bekleyen hamuru 3 bezeye ayirin ve un yardımıyla açın. Ne cok ince ne de kalin bir hamur olacak. Mantı hamurundan kalın olamali. Sonra bardak yardimiyla hamurunu keselim. Icine soguyan ispanaklari koyalim. Uçlarını birleştirip catalla iyice bastiralim.
Biten hamurlari kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Makarnalar haslanirken bir yandan da sosu hazirlayin. Zeytinyağını , ıspanaği ve kremayi ekleyin üzerine de biraz tuz .(damak tadiniza göre ) 5 dakika sonra hem makarnalar hem de sos hazir olmuş olacak.
Servis zamanina gelince , makarnalarin üstüne ispanakli sosu ve parmesan peynirini rendeleyerek afiyetle yiyin...
![]() |
| ıspanaklı ravioli |





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder