21 Mayıs 2014 Çarşamba

Ispanaklı Ravioli ( Italyan mantısı, makarnasi , pastasi)

Bir yurtdışı gezisinde yediğim ve tadı damagimda kalan enfes bir makarna . Benim yaptığım ile yediğim arasında biraz fark oldu tabi. Ne de olsa restoran yemeği, tutturmak zor olur bilirsiniz. Yine de bayilarak yedik desem  yeridir. Belki sizde denemek istersiniz....


Malzemeler

Hamuru için

*3 yumurta
*300 gram un. Kisi başı 100 gram
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz


Ic malzemesi için

* yarım kilo ispanak
*1 küçük soğan


Sosu için

*yarım kilo ispanak
*1 paket krema
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*biraz tuz ve karabiber

Üzeri için

*Parmesan peyniri yoksa kaşar peyniri

Yapılışı

Hamur malzemelerini karistirip dolapta yarim saate kadar dinlendirin. O sira da ic malsemesini hazirlayin. Yemeklik dogradiginiz soğanı pembelesene kadar kavurun sonra ıspanaği da ekleyin. Fakat çok öldürmeyin biraz diri olsun. Altini kapatin , soğumaya bırakın.

Yarim saat bekleyen hamuru 3 bezeye ayirin ve  un yardımıyla açın.  Ne cok ince ne de kalin bir hamur olacak. Mantı hamurundan kalın olamali. Sonra bardak yardimiyla hamurunu keselim. Icine soguyan ispanaklari koyalim. Uçlarını birleştirip catalla iyice bastiralim.

Biten hamurlari kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın.  Makarnalar haslanirken bir yandan da sosu hazirlayin. Zeytinyağını , ıspanaği ve kremayi ekleyin üzerine de biraz tuz .(damak tadiniza göre ) 5 dakika sonra hem makarnalar hem de sos hazir olmuş olacak.

Servis zamanina gelince , makarnalarin üstüne ispanakli sosu ve parmesan peynirini rendeleyerek afiyetle yiyin...


ıspanaklı ravioli

ravioli


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder