*Temizlenmiş ve doğranmış 1 kilo İşkembe
* 5 adet sarımsak
* 2 litre su
* yarım limon suyu
* 1 kase yoğurt
* 2,5 kaşık un
* 1 yumurta
*4 kaşık tereyağ
*toz ya da pul biber
Yapılışı
Hazirladiginiz işkembeyi 2 litre suda yaklaşik 1,5 saate kadar haşlayın . Ara ara pistigini kontrol ettiğinizde sarimsaklari da icine atin. Pişen iskembeleri terbiye etmek için bir kase yoğurdu, yumurta sarisini , limon suyunu ve unu bir kapta karistiriyoruz. Icine iskembenin suyundan biraz dokebilim ki yaptığımız karisimi direk dokunce çorbayi kesmesin. Biraz ilinan sosu yavaş yavaş corbaya dokelim ve boylede bir 10 dakika pisirelim. Tuzunu damak tadiniza göre ayarlayip dökün. Tereyaginda yaktiginiz biberleri corbanin üzerine döküp servis yapin. Afiyet olsun.
![]() |
| işkembe çorbası |

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder