27 Aralık 2013 Cuma

Açma Tarifli Poğaça

.Güzel bir açma tarifinden poğaça yaptım :) Sonuç her zaman ki gibi süperdi .Tarifini vermek isterim.

*2 bardak süt
*1 paket instant maya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

2 su bardağı süt ılıktan biraz daha sıcak olacak şekilde ısıtın içine instant mayayı dökün  bekleyin.Aslında direk hamura katılması gerekir ama ben hem yeni usül hem eski usül arada kaldım :) Diğer tarafta yağı,şekeri,tuzu hazırlayın .Sütü diğer karışıma ekleyin ve alabildiği kadar un dökün.Alabildiği kadar un derken hamurunuz kulak memesi kıvamına gelmeli.Güzelce yoğurun biraz ve yarım saat kadar hamuru dinlendirmeye bırakın.Aslında hamurunuzu kontrol edin iki katı kadar olmuşsa hamurunuz yarım saat kadarda beklemenize gerek yok.Aslında bu açma tarifi ama dediğim gibi poğaça şeklinde de yapılabiliyor.Siz dilediğiniz gibi şekil verdikten sonra bir yumurtayı ve susamı yaptığınız hamurlara sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyorsunuz.Hepsi bu kadar :)

açma tarifli poğaça

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder