6 Eylül 2013 Cuma

Vişne Reçeli

Önceden yıkayıp temizlediğim ve dondurucuya koyduğum vişneleri reçel yapmak için işe koyuldum.Vişnelerin çekirdeğini çıkarmadan yaptım.Bir yerde okumuştum çekirdekleri çıkartılmadan yapılan vişne reçelinin ayrı bir tadı ve yoğunluğu olduğu yazıyordu.Yoğunluğu da tadı da yerinde oldu.

Malzemeler

*yarım kilo vişne
*2 bardak şeker
*yarım limon suyu

Yapılışı

Tencereye koyduğunuz vişnelerin üstüne şekeri de ekleyip orta ateşte ocağa verelim.Şeker eridikçe vişneler de suyunu bırakacaktır.Asıl zahmet bundan sonra başlıyor.Oluşan köpükleri kaşık yardımıyla temizleyelim.Daha öncede belirttiğim gibi alınmayan köpükler reçelin çabuk bozulmasına yol açıyor.Yarım saat kısık ateşte pişirin.Daha sonra yarım limon suyunu ekleyin bir taşım kaynattıktan sonra kapatabilirsiniz. Reçelinizin olup olmadığını anlamak için su dolu bir kaba reçelden bir damla damlatın eğer suyun içinde çabuk dağılıyorsa bilin ki olmamıştır.Bu yöntemle süreyi kendinizde belirleyebilirsiniz. Reçelinizi sıcakken kavanozlara koyup soğuduktan sonra da kapağını kapatıp muhafaza edebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder