Yazın sonunda pazarda çilek bulunca hemen aldım.Bursa dağ çileği yazıyordu etiketinde.Diğerleri gibi çok hormonlu değildi tam tersi çilek taneleri oldukça küçüktü.Bunu değerlendirip reçel yapmak istedim.Aldığım paket yarım kiloluktu ,çürükleri aradan çıkarında 400 grama düşmüştür tahminimce.
Malzemeler
* 400 gram çilek
* 2 su bardağı şeker
* Limon
Çileği temizledikten sonra şekeri üstüne döküp bir gün boyunca çileklerin sulanmasını bekliyoruz.Ertesi gün orta ateşte yarım saate yakın pişiriyoruz.Çıkan köpükleri hızlı hızlı kaşık yardımıyla alalım.Yoksa çilek reçelinin çabuk bozulmasına yol açıyor.Köpükleri temizledikten sonra altını kapatmaya yakın bir kaç damla limon suyunu da ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatıyoruz ve kapatıyoruz. İsterseniz sıcak sıcak kavanozlara koyup kaldırın isterseniz sofranıza koyun hemen tatmaya başlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder