Kış hazırlıkları yapması keyifli oluyor ama küçük bir bebeğiniz varsa sizi zorlaması da an meselesi. Aslında basit bir turşu yapımı tek oyalan konu ise biberlerin kabuğunu soymak.Biz soyarken zorlandık çünkü bebiş rahat bırakmadı bizi.Neyse tarifi vereyim.
* 2 kilo kırmızı biber
* 1 baş sarımsak (10 tane ya da isteğe bağlı )
* 1 cay bardağı zeytinyağı
* yarım çay bardağı sirke
* yarım çay bardağı kaya tuzu
Biberleri yıkayıp temizleyelim içlerini.Ben piştikten sonra yaptım çok oyaladı.O yüzden baştan yapmak daha mantıklı. Sonra yan yana dizip fırına verin. Fırında kabukları soyuluncaya kadar pişirin.Sonra kare kare doğrayın .Zeytinyağı,sirke ,tuz ,sarımsak karışımına ekleyip kavanozlara koyun.Ters çevirdiğiniz kavanozları bir kabın içerisinde 5 dakika kaynatın .Böylelikle uzun süre tazeliğini korur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder