Börülcenin son zamanları ortadan kalkmadan iyice stok yapmak gerekli. Pişirilip buzluğa koyuyor börülce severler ama ben onlardan değilim, mesafeli bir ilişkim var kendisiyle. Olunca yerim ama yoksa da börülce diye tutturmam :)
Malzemeler
*yarım kilo börülce
*Bir adet soğan
* iki diş sarımsak
*biraz yağ ,tuz ve kara biber
*çeri domates
Yapılışı
Börülceyi temizleyip bol suda yumuşayana kadar haşlayın, haşlanan börülcenin suyunu süzün bir kenara alın.
Başka bir tencerede soğanı ve sarımsağı renkleri koyulaşana ,kokuları çıkana kadar kavurun.
Sonra börülceyi ekleyin ve kavurmaya devam edin,tuzunu ve baharatını da ekledikten sonra kısık ateşte bir 10 dakika kadar daha özleşmesini sağlayın
Varsa çeri domatesle ister soğuk,ister sıcak servis edebilisiniz.Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder