Kerevizin sezonu bitti malesef. Büyük marketlerde kereviz sapıni bulmanız mümkün.  Hem kendisi hem sapı inanılmaz faydali. Pazardan alırken saplarini almayi unutmayin. Ister taze olarak çorba yapin ister kurutup yemeklerde baharat olarak kullanın.Bizim afacan kerevizi çok sevdiği için mutfaktan eksik etmemeye çalışıyorum
Malzemeler
* 3 kereviz sapi
*yarim havuç
*yarim tatli kirmizi biber
* 1 soğan
*1 diş sarımsak
*2 kaşık un
*1 paket krema
*tuz ve bir cay kaşığı karabiber
Yapılışı
Soganla kendi belirlediğiniz miktardaki zeytin yağını pembeleşene kadar kavurun. Sonra unu ekleyin böyle 2 dakika kavurun.Ardından irili ufaklı doğradığınız sebzeleri de ekleyin unla kavurmaya devam edin. 4 bardak suyu dökün kısık ateşte sebzeler yumuşayana  kadar pişirin. Pişen sebzeleri blenderla püre haline getirin.Kremayı ekleyin  eğer koyu kıvamda olursa biraz daha su katarak istediğiniz kıvama getirebilirsiniz..En son tuzunu ve karabiberini ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun

 
Harika gözüküyor. Elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgilerimle...
Sil