4 Temmuz 2014 Cuma

Havuç Topları

Havucun en tatlı hali bence cezerye ardından da bu havuç topları geliyor.Yapımı da basit öyle sizi zorlayacak saatlerinizi alacak bir tatlı değil. Çocuklara havucu yedirmenin ayrı bir yolu da diyebiliriz. İçerisinde sadece birazcık şeker var.Bizimki bu topları yedikten sonra '' anne habuç '' demeye başladı :) Gelelim tarife

Malzemeler

*1 kilo havuç
*1 bardak kıyılmış ceviz
*1 dolu kaşık tereyağı yoksa margarin
*yarım su bardağı şeker
*2 çay kaşığı tarçın
*yarım paket petibör bisküvi
*1 paket hindistan cevizi


Yapılışı


Havuçları temizleyin,baş kısmını kesin ister rendeleyin ister rondadan geçirin.Ben rododan geçirdim. Tencereye alın üzerine bir kaşık yağı ve şekeri dökün suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.Şekeri ne kadar az olursa o kadar da suyunu verir.Havuçlar biraz diri olur ,aklınızda bulunsun.Dilediğiniz yumuşaklığa gelen havuçlara cevizi,petibör bisküviyi ve tarçını ekleyin  bir kaç defa karıştırın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan havuçları top şeklinde yapın ve bir tabağa döktüğünüz hindistan cevizlerine bulayın .Eğer elinize yapışırsa ister su yardımıyla ister sıvıyağ yardımı ile yuvarlak yapmaya devam edin.Unutmadan benim gibi yuvarlak şekil yapamayan biri iseniz ,bir kasenin içine hindistan cevizlerini dökün içene havuç topunu koyun ve kaseyi saat yönünde bir şey karıştırır gibi sallayın.Böylelikle daha güzel toplar yapmış  olursunuz.Umarım anlatabilmişimdir :)  Sevgilerimle




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder