Malzemeler
*1 kilo havuç
*1 bardak kıyılmış ceviz
*1 dolu kaşık tereyağı yoksa margarin
*yarım su bardağı şeker
*2 çay kaşığı tarçın
*yarım paket petibör bisküvi
*1 paket hindistan cevizi
Yapılışı
Havuçları temizleyin,baş kısmını kesin ister rendeleyin ister rondadan geçirin.Ben rododan geçirdim. Tencereye alın üzerine bir kaşık yağı ve şekeri dökün suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.Şekeri ne kadar az olursa o kadar da suyunu verir.Havuçlar biraz diri olur ,aklınızda bulunsun.Dilediğiniz yumuşaklığa gelen havuçlara cevizi,petibör bisküviyi ve tarçını ekleyin bir kaç defa karıştırın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan havuçları top şeklinde yapın ve bir tabağa döktüğünüz hindistan cevizlerine bulayın .Eğer elinize yapışırsa ister su yardımıyla ister sıvıyağ yardımı ile yuvarlak yapmaya devam edin.Unutmadan benim gibi yuvarlak şekil yapamayan biri iseniz ,bir kasenin içine hindistan cevizlerini dökün içene havuç topunu koyun ve kaseyi saat yönünde bir şey karıştırır gibi sallayın.Böylelikle daha güzel toplar yapmış olursunuz.Umarım anlatabilmişimdir :) Sevgilerimle

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder