Fıççın böreği  Çerkez mutfağının en güzel lezzetlerinden biriymis bunu Arda'nın mutfağı sayesinde öğrendim. Ilk kez yaptım ve yapımı gercekten kolay bir börek.  Verdiğim ölçüler büyük yuvarlak bir tepsi icin. Ben orta bir tepside yaptim ic harcından epey arttı.  Baştan söyleyeyim.
Malzemeler
Hamuru için
*yarim yaş maya
* yarim paket erimiş tereyağı
*1 bardak süt
*3 bardak un
*tuz
Iç harcı için
*300 gram kıyma
*5 adet biber
*3 soğan
*2 domates
*2 kaşık salca
*1 diş sarımsak
Üzeri için
*1 yumurta
Yapılışı
Hamur malzemelerini yoğurun ve üzerini stecle kapatip dinlenmeye bırakın.
Iç malzemeleri küçük küçük doğrayın , domatesin kabuklarini soyun ,kiymayi cigden ilave edin ve birazda tuz.
Hamuru ikiye bölün. Ilkini tepsiden daha geniş açın . Yani tepsiden biraz sarksin.
Içine malzemelerin hepsini koyun. Sonra diğer hamuru tepsi büyüklüğünde açın ve harç gorunmeyecek şekilde üstünü kapatin.
Tepsiden sarkan hamurlari sekil vererek ust hamurla birleştirin.
Üzerine çay bardağı büyüklüğünde yuvarlak açın ve bir yumurta sürün.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 45 dakika pişirin.



 
Fıtçının içine domates salça biber koyulmaz, yalnızca hafif sulu bir kıyma hazırlanır yumuşak olması için soğan ve sarmısak koyulur.
YanıtlaSilMerhaba bilgilendirici yorumunuz icin tesekkür ederim, ögrenmis oldum. Arda'nin sayesinde ogrendigim bir tarifti onun uyguladigi sekilde yaptim.
Sil