22 Ocak 2014 Çarşamba

Sirkeli Tuzlu Kurabiye

 Sirkeli Tuzlu Kurabiye

Kendimi iyi hissettiğim günlerde ortaya iyi işler çıkarabiliyorum  . Onlardan biri bugün yaptığım tuzlu kurabiyeler. Tadı susamli simit ve pastane de satılan tuzlu kurabiyelerin karışımı birşey yendikce yeniyor yani.Sirkeli olunca acaba koku olur mu ? diye düşünmeyin çünkü hiç koku olmuyor.


Malzemeler

* 2 yumurta ( birinin beyazi üstüne)
* 2 yemek kaşığı sirke
* 2 çay kaşığı mahlep
* 2 çay kaşığı şeker
* 3 çay kaşığı tuz
*125 gram erimiş margarin
* 1 çay bardağından az sıvıyağ
* 1 kabartma tozu
* aldığı kadar un
* Susam (üzeri için)


Yapılışı

Tüm malzemeleri karıştırma kabına alın unuda ekleyip ele yapismayan bir hamur elde edin. Cevizden daha küçük parçalar alip yuvarlak şekil verin üzerine yumurta beyazını sonra da susam döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarincaya kadar pişirin  Afiyet olsun :)



Sirkeli Tuzlu Kurabiye



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder