15 Ocak 2014 Çarşamba

Yulafli Ve Keten Tohumlu Kurabiye

Yulafli Ve Keten Tohumlu Üzümlü Kurabiye
İsmi uzun bir kurabiye ama sizi korkutmasin yine yapımı oldukça kolay. Belis sayesinde yulaf mutfagimiza girdi. Biliyorsunuz ki yararı yadsınamaz derecede çok. Keten tohumu ile birleşince de voltran oluşturdular :)) Tadı ise pastanelerde yedigimizden kurabiyelerden daha leziz bence en kisa zamanda denemelisiniz.


 Malzemeler
* 1 yumurta
* 1 su bardağı yulaf
* yarım su bardağı keten tohumu
 *1 çay kaşığı tarçın
*1 su bardağına yakın üzüm ve yaban mersini (findik, Ceviz, badem ile de yapabilirsiniz )
*3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
 *yarım su bardağı esmer şeker
 *1 kabartma tozu
*1 vanilin
*1 su bardağı un

 Yapılışı

 Şeker ve tereyağını kıvam alincaya kadar çırpın. Sonra yumurtayi , yulafi, keten tohumunu, unu , tarçıni , k.tozunu ve vanilyayi ekleyin. En son içine katacaginiz malzemeyi de karisima ekleyin. Uzumleride katip yagli kagida kaşıkla yanyana koydum ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pisirdim. Belis ve kuzenleri oldukça severek yedi. Sizlere de afiyet olsun. ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder