Malzemeler
* 3 yumurta
* 1, 5 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı şeker
* 3 çay bardağı irmik
* 1 kabartma tozu
* aldığı kadar un
* fındık
Şerbeti için
*4 bardak şeker
*4 bardak su
Yapılışı
İlk once serbetini yapalim. 4 bardak suya 4 bardak şeker koyun 20 -25 dakika kaynatin.(Eğer findiksiz sade yapacaksaniz bir yumurtanın sarisini ayirin ve üstüne sürün) yumurtayi , yağı, irmigi, kabartma tozunu bir kaba dökün ve karistirin kivamini ayarlamak içinse unu ekleyin. Cevizden büyük parçalar alip şekil verin üzerine de fındık koyup önceden ısıtılmış fırında uzeri kizarana kadar pişirin. Firindan cikan tatliniza ilinmis şerbeti dökün. Biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
| Resim yaz | 
 
ellerinize sağlık. Bende şekerpareyi farklı tariflerle denemeyi çok seviyorum.
YanıtlaSilTeşekkür ederim denediğiniz farklı tarifleri inanın merak ettim...Sevgilerimle
Sil