9 Mart 2014 Pazar

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare Tatlısı Tarifi Bu tatlinin tarifini arkadaşım Gül'den. Resmini çekip koymuştu facebook'a oldukça güzel görünüyordu bende heves edip yapmak istedim. Bir denemeden sonra ölçüleri biraz değiştirdim kendime uyarladim. Yaptığım malzemelerle 20 tane şekerpare Tatlısı çıktı.


 Malzemeler
 * 3 yumurta
 * 1, 5 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı şeker
* 3 çay bardağı irmik
* 1 kabartma tozu
* aldığı kadar un
* fındık

 Şerbeti için
*4 bardak şeker
*4 bardak su

 Yapılışı

 İlk once serbetini yapalim. 4 bardak suya 4 bardak şeker koyun 20 -25 dakika kaynatin.(Eğer findiksiz sade yapacaksaniz bir yumurtanın sarisini ayirin ve üstüne sürün) yumurtayi , yağı, irmigi, kabartma tozunu bir kaba dökün ve karistirin kivamini ayarlamak içinse unu ekleyin. Cevizden büyük parçalar alip şekil verin üzerine de fındık koyup önceden ısıtılmış fırında uzeri kizarana kadar pişirin. Firindan cikan tatliniza ilinmis şerbeti dökün. Biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)



Resim yaz

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık. Bende şekerpareyi farklı tariflerle denemeyi çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim denediğiniz farklı tarifleri inanın merak ettim...Sevgilerimle

      Sil