7 Ocak 2014 Salı

Piyaz Tarifi

Fasulye Piyaz Tarifi

 Hastalıkla ciddi bir savaş halindeyim. Dün doktora gitmek zorunda kaldım. Ortalıkta ki salgina birde kulak ve boğaz enfeksiyonu eklenmiş. İlk defa böyle şiddetli bir grip geçiriyorum .Öyle ki öksürduğum zaman başımı tutuyorum yoksa resmen zonkluyor. Göz ve boğaz ağrısından bahsetmiyorum bile ama bugün daha iyi hissediyorum kendimi. Umarım Belis'e buluşmadan bir an önce kurtulurum. Tabi ne kadar hasta olursaniz olun yemek yapma aşkı icinizdeyse her koşulda yaparsınız hatta hızınızı alamayip turşu bile yapabilirsiniz :) Kereviz turşusu tarifimi sonra paylaşacağım. Bugün sıra piyazda.


 Malzemeler
  * 1 buçuk çay bardağı fasulye ( piyazlik olarak satılıyor ama dilediğiniz fasulye ile yapabilirsiniz )
  * 1 demet maydanoz
  * 1 kuru soğan
  * 1 domates
  * 2 yumurta
  * tuz ve baharat ( karabiber, pul biber, sumak)
  * yarım limonun suyu
   *3 kaşık sirke ( 1 çay kaşığı sosa)
   *zeytinyağı

 Yapılışı

 Fasulyeyi bir gece önceden ya da sabahtan suya koyup bekleyin. Fasulye ne kadar çok suda kalırsa o kadar  gazı azalır. Yemek yapacağınız zaman beklettiginiz suyu dökün yeni su koyup pişirmeye başlayın. Yaklaşık yarım saat pişirin ama ara ara kontrol edin ne çok pişsin ne de sert olsun. Altını kapatip tencerede sogumasini bekleyin ve icine de iki kaşık sirkeyi ekleyin. Diğer tarafta yarim limon suyunu bir kaşık sirkeyi , tuz ve damak tadiniza göre ayarladiginiz baharatlari katip bir sos yapin. Piyazlik doğradığınız soganlari , küçük doğradığınız maydanozlari ve fasulyeyi bir kaba alip harmanlayin. Üzerine haşlanmış yumurtaları ve domatesi de ekleyin ardindan sosu da dökün. Dilerseniz zeytin ya da yeşil biber ekleyip tat verebilirsiniz. Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder