Malzemeler
*orta boy lahana ( saticiya dolma yapacağınızi söyleyerek uygun lahana vermesini isteyin )
● içi için gerekli malzemeler
* 1, 5 su bardağı pirinç ( isteğe göre bulgur )
*2 adet soğan
* 2-3 diş sarımsak
*1 tatli kaşığı şeker ( isteğe göre tarçın)
*1 yemek kaşığina yakin tuz * yenibahar, kimyon, karabiber, kekik ( dilediğiniz baharatlar...)
* 1 demet maydanoz
*1 çay bardağı zeytinyağı
*limon
Yapılışı
Lahanalari kaynar suda çok fazla bekletmeden pisirelim. Isterseniz kaynatma suyuna biraz yağ ve tuz katabilirsiniz lezzet vermesi açısından. Kaynattiginiz lahanalari soğuk suya tutarsaniz eriyip gitmez az da olsa diriligini korur. O sırada Soğanları ve sarımsağı kavuralim. Sonra pirinci ve diğer malzemeleri de ekleyelim (maydanoz hariç) biraz su katarak bir taşım pisirelim. Soğuyan harcimiza maydanozuda ekleyip sarma işlemine başlayabiliriz. Kullanmadiginiz lahana parçalarını tencerenin dibine dizdikten sonra sırayla dolmalari yerleştirin. Dolmalarin üstüne biraz daha yağ ve limon suyu dökün sonra ters bir sekilde porselen tabağı kapatıp yarım saat-kirk dakika boyunca pişirin. Afiyet olsun :)
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder