Sevgili kısır seni öyle çok seviyoruz ki anlatamam , her türlü yeniliyorsun ne kadar tatlı bir şeysin sen :) Ailece bayılıyoruz kendine Belis'te alıştı bugün neredeyse bir kase kısır yedi . Pilav diye yedi tabi ki :)
Malzemeler
*2 su bardağı ince bulgur
*2 soğan
*2 dolu yemek kaşığı salça (domates+biber )
*2 bardak su
*5-6 dal taze soğan
* yarım demet maydanoz
* 6-7 yaprak kıvırcık
*1 yemek kaşığı tuz
*karabiber,biraz kekik ve kuru nane
* yarım çay bardağına yakın yağ (zeytinyağı+ayçiçek)
Yapılışı
Bulguru bir tencereye aldım üzerine suyu döküp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim.Sonra kapatıp 20 dakika kadar dinlenmeye bıraktım.Soğanları pembeleşene kadar kavurdum ardından salçayı ekledim biraz da böyle kavurmaya devam ettim.
Dinlenen bulguru geniş bir tabağa aldım üzerine soğanlı salçalı karşımı döktüm iyice karıştırdım.Tuzu da azar azar ekleyerek özleştirdim.
Yıkanan,temizlenen yeşillikleri küçük doğrayıp salçalı bulgura ekledim .Karabiberi,kekiği ,naneyi de döktükten sonra kısırımız bitmiş oluyor.
Arzuya göre limon ve nar ekşisi hatta sumak ekşisi de kullanarak afiyetle yiyebilirsiniz

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder