Malzemeler
*9 adet soğan
*300 gram kıyma (biraz arttı kıyma)
*yarım çay bardağı nar ekşisi ( isteğe göre az ya da çok ilave edilebilir)
*tuz,karabiber,pul biber,
*bir kaç diş sarımsak
*yarım su bardağı su
*biraz zeytinyağı
Yapılışı
Soğanların kabuklarını soyun ve tam olarak ortadan ikiye bölmeyin arasına köfte sığacak şekilde kesin. Kıymayı ,tuzu ve baharatları atıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp soğanların arasına koyun.Domates ,biberi ve sarımsağı soğanların üstüne koyun .Yarım su bardağı suyu da ekleyin en son üzerine biraz zeytin yağı gezdirin ve 180 derecelik fırında 50 dakikaya kadar pişirin. Pişen yemeğin üstünü başka bir kapla örtün ve biraz soğanların yumuşamasını bekleyin.Daha sonra nar ekşini de ekleyin ve servis yapın.
| soğan kebabı |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder