1 Ocak 2014 Çarşamba

Soğan Kebabı

İlk defa denediğim bir yemek tarifi ile merhaba. Dedigim gibi ilk denemem oldugu icin eksiklerimi yemegin tadina baktiktan sonra anladim. Nar eksinini biraz fazla dokmusum yemege oldukca tatli bir tat vermisti ve birazda tuzsuzdu. Onun disinda yemegim oldukca lezzetli olmustu.


 Malzemeler

*9 adet soğan
*300 gram kıyma (biraz arttı kıyma)
*yarım çay bardağı nar ekşisi ( isteğe göre az ya da çok ilave edilebilir)
*tuz,karabiber,pul biber,
*bir kaç diş sarımsak
*yarım su bardağı su
*biraz zeytinyağı


Yapılışı

Soğanların kabuklarını soyun ve tam olarak ortadan ikiye bölmeyin arasına köfte sığacak şekilde kesin. Kıymayı ,tuzu ve baharatları atıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp soğanların arasına koyun.Domates ,biberi ve sarımsağı  soğanların üstüne koyun .Yarım su bardağı suyu da ekleyin en son üzerine biraz zeytin yağı gezdirin ve 180 derecelik fırında 50 dakikaya kadar pişirin. Pişen yemeğin üstünü başka bir kapla örtün ve biraz soğanların yumuşamasını bekleyin.Daha sonra nar ekşini de ekleyin ve servis yapın.
soğan kebabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder